peter-ardellBakom pseudonymen Sneeky Pete återfinns Peter Ardell, fotograf och journalist.

Jag är en frispråkig och passionerad bilgalning som äter, skiter och sover två- och fyrhjulingar. Främst är det muskelbilar med V8:or som gäller, men alla fordon med en egen själ är av högsta intresse.

Jag äger för närvarande en Chevrolet Nova från 1970 (motorburen dumbom-bilen) samt en Chevrolet Biscayne från 1964 (familjeangelägenheten). Jag har även ett bilbygge igång med svågern där målsättningen är en Super Seven-replika.

Bland tidigare ägda fordon återfinns Vespa, Rödqvarna, Plymouth Volare, Dodge Dart-kombi och Chevrolet Caprice. Antalet ägda, körda och åkta fordon i sin helhet uppgår till tusentals, och bland dem återfinns allt från Sveriges äldsta hot rod (Ford från 20-talet) till streetrace-Camaro med över 1 200 hästkrafter.

Korta fakta:

  • Jag plåtar och/eller skriver gärna på uppdrag av dig eller er. Skicka ett sms eller ring 076 – 050 69 60 så kommer vi överens. Inget uppdrag är för litet, det kan vara en plåtning av din älskade bil eller ett bilreportage.
  • Missa inte Facebookgruppen Muskelbilar i Sverige (svenskreggade muskelbilar mellan åren 1964 till 1973) som jag driver. Vi är idag över 22 000 muskelbilsfantaster, så spana gärna in gruppen och låt dig inspireras.
  • Jag är till vardags pressansvarig på KTH och frilansskribent på Gasoline Magazine. Bättre jobb går inte att ha!
  • Sneeky Pete har en egen fansida på Facebook för den som gillar sådant jox. Gilla gärna, tack!