Thread. Så kallar Leatherman sitt nya armband. Ett smycke som inte helt otippat även är ett multiverktyg. Ja, det är ju trots allt Leatherman vi pratar om.

Bland de verktyg som ingår i armbandet återfinns insexnycklar, olika mejselbits, blocknycklar samt glasskärare med karbidspets.

Armbandet är gjort av rostfritt stål, och verktygen är fördelade över ett antal länkar där varje länk innehåller två-tre stycken funktioner. Ett armband består som regel av 9 länkar, men om du har smala eller grova handleder går det att plocka bort eller lägga till länkar.

Det ska tilläggas att Thread finns i två varianter. Dels ett vanligt armband, dels ett armbandsur (Thread QM1). Dessa två kommer dessutom i två nyanser; polerat stål eller svartoxiderad.

200 respektive 600 dollar kostar Thread. Den senare prislappen gäller om du vill ha klockan QM1 också. Detta gör inte Thread till någon billig historia. Passar alltså bäst för de personer som redan har allt. Det ryktas för övrigt att Leatherman även ska ge ut ett armband i titan. Jag törs inte tänka på vad den versionen av Thread kommer att kosta…

Just det. Till skillnad från de flesta multiverktyg med knivar och andra spetsiga verktyg från till exempel Leatherman och som du bär i fickan så är Thread TSA-compliant. Det betyder att Transportation Security Administration i USA godkänt dem och du kan flyga med Thread på armen.

Share