2016-01-01-nostalgi-1

Gott nytt år! Hoppas du… INTE ÄR BAKFULL!

Ha! Att vara småbarnsförälder har sina fördelar. Att supa ner sig till apstadiet gör man bara en gång… Sedan har man lärt sig den läxan.

Så jag börjar 2016 med att fundera över hur 2015 var. Magiskt, skulle jag vilja säga. På många olika sätt, inte minst bilmässigt.

En av de största händelserna var flytten från mitt gamla mekgarage på Brunnsgatan i Sundbyberg till det nya i Jakobsberg.

Det nya har jag pratat mig varm om i många blogginlägg, så det mekgaraget behöver inte presenteras närmare.

Det gamla däremot, är värt att omskrivas lite till. Det var i princip övergivet då det bara var jag som mekade där. Visst hade jag sällskap, men för det mesta var sällskapet 30 centimeter långt, hade päls och kallas i folkmun för “råttor”.

Ja, så luktade det duktigt med kloak i det gamla mekgaraget också. Detta eftersom en avloppsledning hade sprungit läck och hyresvärden inte var intresserad av att ta kostnaden för att laga röret.

Men… likväl. Åtta år och två bilar avverkades i detta mekgarage. Många garagekollegor och -kompisar passerade revy, och några av dem blev vänner för livet. Här skruvades saker sönder och ihop, lagades och pajades.

Här fick jag många rogivande timmar att hämta styrka och kraft ifrån i vardagen, bland gapiga småbarn, bajsblöjor och jobbiga “kollegor” på jobbet.

Det känns vemodigt att släcka ljuset och lämna mekgaraget en sista gång. Det gör det.

Hej då mekgaraget, vi ses ej mer.

2016-01-01-nostalgi-2

2016-01-01-nostalgi-3

Share