Jag hittade en Chevrolet Chevelle från 1973 på Blocket häromveckan. Bilen såg helt ok ut på annonsbilden. Ägaren ville ha 35 000 kronor och berättade att det fanns “lacksläpp vid bakljusen”. Skulle jag åka och titta på den? Jag beställde in fotografier på kaross, motorrum, inredning och undersidan av bilen.

Fick bara bilder på karossen och motorrum. Oroväckande.

Det där med lite rost runt bakljusen var ju förstås en underdrift. Flertalet stora korrosionsangrepp på karossen såg ut att vara av typen gravrost.

Och så antalet tidigare ägare då. 44 stycken. Det innebär att 44 raggarrövar suttit och fisigt in förarsätet. 44 håriga arslen som struntat i att byta olja i V8:an, ignorerat att smörja framvagnen, enligt bilderna lagat luftburken med silvertejp. Kört bilen i botten. De har förstås haft väldigt roligt hela vägen till “nästan-haveri”, och nu vill den siste pajsaren sälja fort som fasen. Till ett överpris om minst 10 000 spänn.

Näe, jag har tidigare sett betydligt finare Chevrolet Chevelle Malibu från 1973 på Blocket till samma pris. Någon annan får pruta på (och prutta i) den här råttsoffan.

chevrolet_chevelle_malibu_1973_1.jpg

chevrolet_chevelle_malibu_1973_2.jpg

chevrolet_chevelle_malibu_1973_3.jpg

chevrolet_chevelle_malibu_1973_4.jpg

Share