Under reportageturnén Soppatorsk 2015 lärde jag känna familjen Pettersson som bor på Gotland. Eller Bofinken Kustom som de också kallar sig.

Familjen består av mamma Marika, pappa Dagge och sönerna Johannes, Anton och Emil. Bilar älskar de, och tillsammans äger familjemedlemmarna bland annat 1973 års Chevrolet Impala med Shafiroff-byggd big block, Cheva-pickis, 1959 Cheva, Plymouth Savoy från 1954 och en Chevrolet Caprice från 1967.

Utan att gå in på några fler detaljer är familjen härligt knasig, busig och kärleksfull, och för ett tag sedan var det dags för Johannes att fylla 30 år.

Resten av familjen hade länge skojat om att han skulle få en Citroën (bilmärket du älskar eller hatar). Man kan säga att Johannes varit minst sagt skeptisk till detta (och trodde nog inte ens på att Cittran skulle anlända).

Jag kan glatt konstatera att jag givetvis hjälpte till med presenten genom att upplåta en gratis parkeringsplats till liket…

… i övrigt låter jag fotografierna nedan tala sitt eget tydliga språk!

citroen-1

Så här såg Cittran ut direkt efter att den införskaffats. Ynka 13 000 mil och ny katalysator. Den gamla ägaren skulle bara veta… Fast… den gashydrauliska fjädringen var trasig, vilken även tog med sig styrservon (del av samma system va?!).

citroen-2

Dagarna innan bilen skulle pimpas föll 40 cm snö över Tokholm. Århundradets snökanon för november månad, säger experterna. Typiskt, men inget problem är för stort för att lösas av Bofinken!

citroen-3

Slutresultatet… Flammor, flaggor, Insugstrattar, fenderskirts, dubbla spoilers, vita däcksidor… Ögonen blöder!

Share