National Hurricane Center i Florida, USA, är det institut som namnger oväder. De har varit i ropet på senare tid med tanke på alla höststormar.

I sann amerikansk anda borde de satsa lite mer på sin namngivningsprocedur. Hur lamt är det inte med rejäla oväder som bär så mesiga namn som Sandy, Katrina och Ernesto.

Näe. National Hurricane Center borde gott kunna kika på musikbranschen. Det regnar Nine Inch Nails (industrimetalgrupp) och Hurricane #1 (hyfsat bra indiepopband) flyttar verkligen på berg så väl som höghus. Screamin’ Jay Hawkins borde få vilken sund människa som helst att förflytta sig till närmaste Tornado Shelter. Då förstår man att det handlar om trubbel på ingång, liksom.

Eller varför inte snegla på bilindustrin. Supercharger (lär blåsa friskt va!), Toronado (Oldsmobile-modell med tyngd), Super Bee (snacka om elakt vädersystem med sting), Challenger (en rejäl utmanare), Eliminator (Mercury-modell, talar för sig själv), Iron Duke (GM-motor), Torque (enbart ordet vridmoment på engelska signalerar råstyrka i sin renaste och mest brutala form!) är alla bilrelaterade termer och namn som lär få folk att reagera. 🙂

Cyclone (GMC-modell) är väl dock att ta det hela lite väl långt. Snart kommer cyklonen Cyclone…

super_bee_svart

Share