2014-07-07-langtar-till-hosten

Jag trodde inte jag varken skulle tänka, känna eller skriva det… men… Jag längtar till hösten!

Anledningen är enkel. Motorn är som bekant inkörd och klar, och nu börjar det riktigt, riktigt roliga jobbet att byta den gamla spisen mot den nya, fräscha V8:an.

Kommer för övrigt att se över så väl låda som bakaxel i vinter. Eller ja, det är väl en sanning med stor modifikation. Jag kommer att fräscha upp lådan och bakaxelns utsida.

Alexandra Engineering kommer att få renovera automatlådan, stärka den lite och installera shift kit. Kostnad ska enligt uppgift ligga på cirka 8 000-9 000 kronor. Då ingår en bänkning av lådan också för att dubbelkolla att allt garanterat fungerar.

Bakaxeln kommer Åkes bil och motor att renovera. De ska ha cirka 4 000 för att byta alla packningar samt installera de nya delarna jag har (ny utväxling till 3.55:1 samt diffbroms).

Dessutom byter jag elsystem i motorrummet och installerar ny kylare samtidigt. Blir en otroligt härlig och rolig höst, vinter och vår!

Sommaren 2015 kommer förhoppningsvis gå i gummirökens tecken… 😀

PS Ska du bänka/köra in din V8 kan jag varmt rekommendera Mats Appelgren. Han uppfyllde mina förväntningar och mer därtill. DS

Share