För några veckor sedan var jag på Gotland med familjen samt fyra goda vänner. Då två av polarna skulle köra sin Porschar på Gotland Ring tog jag självklart tillfället i akt och lastade min Chevrolet Nova på Gotlandsfärjan med ambitionen att testa lite banracing.

Och så mycket kan jag säga… Det var länge sedan jag skrattade så mycket!

Ja, du måste testa! Banracing med muskelbil eller annan jänkare alltså. Helt galet kul! Extra roligt blir det förstås om du skiter i att konvertera jänkebilen till något pro touring-monster, och gasar på med det du har. Som tokstel bakaxel, trötta bladfjädrar, gamla och stenhårda bakdäck och halvrisiga stötdämpare. Exakt den konfigurationen sportade jag på Gotland Ring, (minus stötdämparna, se nedan) och det var hejdlöst festligt. Som en gammal film från 70-talet, typ The Sevens-Ups. Gott om motorvrål och däckskrik, och ont om stabil väghållning.

Det enda jag hittills gjort i chassiväg på Novan är att försöka piffa upp de trötta bladfjädrar med några hjälpfjädrar, samt bytt stötdämpare bak. Hjälpte inte så där jättemycket på bana, kan jag meddela. Novan ålade sig som en hal tvål i ett badkar. Hoho!

Det enda jag ångrar är att jag inte vågade gasa lite till, så jag fick ordentligt släpp. Fast det är klart, så fort du ger dig ut på Gotland Ring, eller annan racingbana för den delen, kan du säga hej och tack till din bilförsäkring… 🙂

Klicka nedan för att glutta på lite film på min Chevrolet Nova + Gotland Ring. Glöm bara inte att ställa om till HD-kvalitet.

Share