2013-12-04-motorisera-mera

Har du någon två- eller fyrhjuling som behöver motoriseras? Klart du har. Alla grejer med däck blir roligare med en motor. Spelar ingen roll om det handlar om barnvagnen, trampbilen eller cykeln.

Varför inte spana in den prisvärda påhängsmotor som Bengt Sandelowsky på Sandelco Speed Shop på Vendelsö kränger. För 1 700 riksdaler inklusive moms får du en encylindrig tvåtaktare om 48 kubik och 1,6 jävligt yster häst vid 5 000 rpm.

Allt du behöver ingår, som drev, kedja, soppatank, avgassystem, gasvajer, skruvar och så vidare. Den som har egna drev och en snygg tank på hyllan ansluter givetvis dessa grejer istället.

Fördelen med Sandelcos motorkit är att det finns en trevligt forum kopplat till motorn på Sandelcos webbplats. Där hänger det en hel del sköna och kunniga typer som diskuterar ämnen som “Användning av lustgas N2O på små tvåtaktsmotorer” och gärna öppnar ett inlägg med meningen “Överladdning av tvåtaktare har jag varit nyfiken på länge eftersom kompressormatat är det vackraste som finns näst efter min hustru.”

Här hittar du motorkitet: http://www.sandelco.se

Share