2014-11-05-non-matching-numbers

Vi som inte är så vansinnigt intresserade av cirkusen runt numbers matching-bilar kan ju glädjas åt att det finns små tricks för att retas lite med originalfolket.

Ett sådan bus är att byta den så kallade fender tag:en (kallas även cowl tag, id-plåt, data plate etc…).

Det handlar dock inte om att fejka att bilen ska ha rullat av bandet med fetaste utrustningen. Ett sådant agerande gillar jag inte, och inte många andra bilfantaster heller.

Näe, här finns det utrymme för en helt annat typ av kreativitet.

Kolla bara den fender tag som Galen Govier (han livnär sig vanligtvis på att tillverka reproduktioner av rostiga och oläsbara original-fender tags) har gjort. Klart underhållande.

Sedan är det som sagt ett känsligt ämne det här med nyproduktion av id-plåtar. Även om man vill beställa en id-plåt med ett helt eget budskap och inte utrustningsförkortningar får man gå försiktigt fram och vara tydligt med sitt syfte: att underhålla, inte att försöka öka en bils värde med hjälp av lögner.

Av de tillverkare jag kontaktat är det för övrigt bara en som återkommit och åttagit sig ett sådant uppdrag. Så här skriver företaget A. G. Backeast:

“Hej. Tillverkade faktiskt en sådan id-plåt senast igår.

WHT U LOK 4
ASS HOL
IT’S A PHA QUE”.

Det blir alltså till att anlita A. G. Backeast eller (med tanke på kostnaden) själv kapa till en plåt i adekvat storlek, knacka till den till originalutförande och sedan stansa in det meddelande man nu vill ha.

Det ska väl tilläggas att var och en salig på sin tro. Alla som har ett passionerat förhållande till bilar – hur det än ser ut – förtjänar respekt. I alla fall i min bok. Men lite får man väl som sagt retas?!

Share