Har du “några kronor” över eller sugen på ett saftigt SMS-lån? I så fall har jag några tips om hur du snabbast och snyggast sätter sprätt på slantarna.

Här är ett antal klockor – kan köpas nya eller begagnade – som mitt hjärta klämtar lite extra för. De ger alla en bra näring till nattens drömmar. För det lär stanna där, som ett fint minne från John Blunds värld…

Baume & Mercier Capeland Shelby Cobra 1963 Limited Edition

Samarbetet mellan den schweiziska klocktillverkaren och Carroll Shelby Inc är inte bara en fröjd för ögat då klockmodellen är inspirerad av Shelby Cobra, det är också ett kvalitetsur. Armbandet kan vara gjort av gummi eller alligatorhud med kalvskinn på insidan; valet är ditt.

Hur du än väljer lär prislappen hamna på motsvarande 50 000 kronor. Minst.

B.R.M BT-12 46 Gulf

Gulfs klassiska färger – blått och orange – har dykt upp i racingvärlden ett otal gånger. Särskilt under det klassiska bilsportdecenniet 70-talet  (filmen Le Mans eller Porsche 917, någon?!) då Gulf var en framträdande sponsor. Själva boetten är svarvad ur solid titan och armbandet sägs vara gjort av samma material som man tillverkar säkerhetsbälten av.

Klockan blir din för motsvarande 79 000 kronor.

Den som gillar B.R.M bör kolla in alla modeller från klocktillverkaren, för företaget gör många ur riktade till racingentusiaster. Som B.R.M V6-44 SA Gulf Limited Edition. Mums!

Graham Silverstone RS Endurance 24HR

Grahams armbandsur lämnar få klockälskare oberörda. Modellen Silverstone RS Endurance 24HR är förhållandevis anonym i jämförelse med mer glosögda Swordfish eller helt underbara Chronofighter Vintage GMT (min absoluta favorit med den galet snygga start/stopp-avtryckaren).

Silverstone-modellen, precis som namnet skvallrar om, är en kronograf som riktar sig till de som älskar bilar. Något som märks inte minst med hjälp av designelement inspirerade av kantsten från en racingbana (kerb/curb), däckmönster och skivbromsar.

128 000 kronor kostar skönheten.

Rolex Cosmograph Daytona

Rolex är Rolex. Yngvie Malmsteen har många, du inte ett enda. Varifrån Daytona fått sitt namn är glasklart, och att armbandsuret är ursnyggt likaså. Tachymeter ingår, förstås, och kan kombineras med kronografen för att mäta hastigheter upp till 400 km/h. Viktigt!

Priset? Ja… Sisådär 660 000 kronor ny.

Om billigare och nästan lika snygga klockor finns? Givetvis. En gyllene “medeväg” är Oris Telemeter som lånat viss inspiration från klassiska Omega Speedmaster, men till ett lägre pris (cirka 20 000 kronor ny, billigare begagnad). Ett riktigt budgetalternativ i form av Alpha Daytona Chronograph finns att köpa för 1 200 kronor. Då blir det kanske pengar över till bensin och bildelar… MEN: Glöm inte att du bär klockan minst 16 timmar per dygn medan du knappast använder din eller dina bilar lika mycket och ofta!

Graham Chronofighter – snyggaste klockan ever?!

Share