Vi grabbar i mekgaraget vill också vara tuffa. Precis som killarna i Salinas Boys, Wrenchmonkees och Sucker Punch Sallys.

För det krävs givetvis ett ballt klubbnamn, och några sköna bowlingskjortor med klubbmärken på.

Problemet är bara att komma på det där tuffa klubbnamnet, och rita en passande logotyp. Som INTE är ostigt eller alldeles för krystat. Inte alldeles enkelt, vill jag lova.

Mitt första utkast känns således så där lyckat. Det är väldigt mycket Tyskland över det. Det är OK. Kanske känns det också lite väl nazi-inspirerat, en ideologi jag INTE sympatiserar med på något sätt. Mindre OK. Dock gillar jag “I don’t give a flying fuck”-attityden som kommer med paketet, en anledning till att storheter som Ed Roth och valda delar av mc, surf- och rock’n’roll-kulturen begagnat sig av järnkors så väl som lätt provocerande namn. Den som känner till rockbandet Turbonegro vet vad jag menar.

Rattenkeller betyder för övrigt råttkällare på tyska om jag inte är helt felinformerad. Kraniet är följdaktligen en råttskalle. Anledningen är enkel, det finns en del sköna bamseråttor i vårt mekgarage (K brukar pipa som en hel tjej när de springer över hans fötter).

Kom gärna med kommentarer!

rattenkeller_jugend_with_wrenches_650.jpg

Share