2015-03-30-nar-roddar-av-plast-rockar

Har du barn? Äh. Strunt samma. Det räcker med att du har barnasinnet kvar för att blir stormförtjust i alla de hot rod-byggen som finns runt om i världen.

Nu yrar jag dock inte om 32:or i plåt från USA, utan plast från Danmark i form av Lego.

Leksak som leksak kan tyckas, storleken till trots. Och visst är det så. Att fippla med det syntetiska material från vårt grannland i syd är en perfekt sysselsättning när pengarna för stunden tagit slut, eller när du behöver en ledig kväll från takchoppningen i garaget. Det är liksom lite billigare och enklare att massera en bil i skala 1:24 än förlagan i verklig storlek.

Att bygga roddar, kustoms, gassers och muskelbilar av Lego är för övrigt ingen liten företeelse. Näe, hobbyn är tämligen omfattande. Det är bara att göra en bildsökning i Google så ser du själv…

Skulle du känna dig inspirerad efter bildsökningen är det bara att styra webbläsaren till rebrickable.com. Denna webbplats en utmärkt start. Här finns ritningar och byggbeskrivningar att tanka ner (till exempel LEGO Set MOC-2635 – Hot Rod Wrecker eller (LEGO Set MOC-1093 – 1932 Hot Rod).

När du sedan är varm i kläderna kan du fortsätta med att rita helt egna åk och bygga dem! Kanske gå in på brickset.com för att inhämta information om typ samtliga Legobyggsatser inklusive delar som någonsin gjorts.

Ha inte FÖR ROLIGT bara, vi vill ju även njuta av din fullskalebil…

Share