2015-01-28-passionerade-penseldrag

En film som gick upp på ett ytterst begränsat antal biografsalongers filmdukar i mitten av år 2014 var indiependentrullen Sign Painters.

Är du bara det minsta intresserad av kreativt hantverk i klass med avancerat plåtslageri samt bussiga textade roddar, gassers och muskelbilar är denna rulle ett måste.

Kanske tänker du att skyltmåleri (VM i tråkig direktöversättning eftersom det handlar om så mycket mer) numera är en utdöd konstform i och med att konkurrerande tekniker som tryckta vepor samt platta dator- och tv-skämar blivit galet billiga?!

Icke. Genren lever och frodas i allra högsta grad, och det räcker med några minuter av just Sign Painters för att förstå varför. Vi människor kommer aldrig att sluta intressera oss för den gedigna passionen och vad man kan uträtta om man är besatt. Oavsett om det kommer till målarfärg, plåt, trä eller matlagning.

En å en sidan kanske inte fullt lika inspierande men å andra sidan väldigt gratis rulle – Gentlemen of Letters – finns att beskåda här: http://vimeo.com/81921161

Perfekt att se i väntat på att Sign Painters på ett eller annnat sätt ska anlända hem till dig…

Ja, det är korrekt, Faythe Levine och Sam Macon gav nyligen även ut en bok på samma tema. Mer information om filmen Sign Painters hittar du här: http://www.signpaintersfilm.com

Share