2016-04-11-att-tanka-utanfor-ladan

Utveckling och kreativa språng i ny och – påstår jag – rolig riktning sker när man vågar tänka utanför lådan. Det vill säga slutar snegla på vad alla andra gjort inom ett specifikt område eller hobby och i stället glor bortanför givna gränser.

Exemplen är många, så jag orkar nog inte rada upp fler än några stycken. Det räcker faktiskt med att peka på några få för att förstå. Inspirationen till lace- och flakelack kommer från textil, livsmedel- och skönhetsindustrin och sättet att lägga en billack hade inte mycket med kustombilar att göra innan några driftiga och nyfikna personer började blanda till färger och tänka nya motiv.

Samma gäller förstås konstnären Mark Willhans när han istället för ett klassiskt pinstripingmotiv förra året målade kurbits på en dragster.

Jag vågar inte påstå att idén är Marks från början, men likväl: Den är lysande! Lika smakfullt och inspirerande som att bygga en bobber av en Svartqvarna eller en gasser av en Amazon.

Själv letar jag gärna efter roliga uppslag att sno, utveckla eller bara låta mig inspireras av.

Denna gång var det dags att jaga tankar till mitt nyupptäckta intresse för att teckna. Så jag gick till ett antikvariat för att leta idéer, och hittade boken “Pinball Machines”. Insåg snabbt att här fanns det häftig och färgsprakande grafik i massor att låta sig inspireras av.

Plus kunskapen om att Bally de facto tillverkat ett flipperspel som heter “Nitro Ground Shaker”. Svårt coolt.

Share