2014-06-25-nationaldagsklassikern

Motorhistoriska dagen inträffar på en rad platser den sjätte juni varje år. Som den turgris jag är så bor jag på absolut gångavstånd från en av dessa platser: Edsbergs slott. Trevligt när man inte har två barnstolar som fungerar i Novan och samtidigt är gräsänkling. ifyouseewhatimean.

Roligast denna dag var nog den superskändade Renault 4CV från 1958 som stod på stallbacken. Halvvägs till busig gasser i miniformat. Vilken skärmbreddning. Å snygga slot mags!

En annan sköning som det är väldigt svårt att tycka något annat än bra om var den Morgan 3 Wheeler som hittat till Sollentuna. Det är ju inte var dag man ser dem. Tre hjul, 500 kilo och 0-100 på 4,5 sekunder gör vilken fordonsfantast som helst superglad av lycka. Fast bilen är tillverkad på 2010-talet.

Vidare köpte svågern nyligen en Alfa Romeo 2000 GTV från 1973. Så den Lancia Fulvia från 1972 (eller 1973?!) med fullbur och V8 borde man ju ha tvångsköpt av den finska ägaren för att sedan kasta handsken framför nosen på svågern… 🙂

I övrigt var det mycket Volvo, många antika förhistoriska pärlor i toppskick och givetvis var England lika omfattande representerat som vanligt.

Å precis som tidigare år så gick jag runt likt en gam runt ett döende djur och tänkte “Mmm, den där kupan skulle kunna bli en fin gasser, å  den där är ju prima rodmaterial…”.

För övrigt var båda barnen med denna dag, vilket åtminstone den äldsta varit två år tidigare. I år var första året det gick att knata runt längre än fem minuter utan att äldstatjejen fick psykbryt. 😀 Det finns hopp!

Här hittar du fotografierna: http://tinyurl.com/oxknyzs

Share