Till Moon-Håkan i Avesta åker alla de som vill 1) se fantastiska motorcykelbyggen samt 2) frossa i detaljer (se fotografier nedan).

Ska man hitta något att klaga på får man leta ett tag. Skulle väl vara den bristfälliga belysningen då. Någonstans försvinner både detaljer och helhetsintryck när en del av motorcyklarna delvis försvinner ut i skuggorna. Men på det hela taget är väl detta att betrakta som ett ilandsgnällande.

Håkan tar väl hand om både besökare och utställare under hans arrangemang Moon Bike Show i Avesta varje vinter. Hjärtat sitter på det rätta stället, det märks. Kul att det går att driva en kommersiell verksamhet utan att tulla på kvaliteten.

Mm. Hojarna som ställs ut är en väldigt balanserad mix mellan god smak och olika byggstilar. Alla motorcyklar har det gemensamt att de är unika. De är också alla värdiga representanter för en passion för tvåhjulingar som lever och frodas i ett land som drabbas av istid halva året.

När man för en gång skull inte gör ett reportage för Gasoline kan man dessutom kosta på sig att frossa i detaljer (reportageplåtningar = hela fordonet ska synas). Det är trivsamt att knata runt med läskeblask i ena handen och en kamera i den andra. Ta några fotografier för nöjes skull, och mystrivas.

Slutligen så ägnar jag en del tid åt att nätverka. Träffa folk som jag tidigare bara snackat med i telefon, eller över internet. Som pinstriparen, konstnären och formgivaren Mark Willhans.

Får även en lång pratstund inklusive fika med Bobo Ericzén, journalisten bakom tv-produktionerna Båt-, Gitarr- och Biltokig. Bobo är en genuint trevlig prick med stor passion för fordon. Kanske blir det en programserie vid namn MC-tokig från den mannen. Och nedslag under sommarens Gasoline Street Week.

PS. Skulle man klippa av alla skägg på Moon Bike Show och sedan fläta ett rep av håret skulle man kunna ge jordklotet en fin och värmande halsduk… DS.

Share