Härligt. Nu är Sveriges nya nationalarena för dragracing, Tierp Arena, invigd. Ett antal tävlingar har redan ägt rum och det verkar som om alla är nöjda och glada!

Fast… Snart är vintern här.

Visst vore det fräckt att kunna köra och titta på dragracing även om vintern. Jag menar, det finns ju uppvärmda golftält. Å skidåkare sätter ju jul på sina skidor om sommaren.

Du tror att jag skojar, eller hur. Vad skulle i så fall göras, bygga en inomhusarena för dragracing?! 

Exakt! I början av 60-talet körde amerikanarna drag racing inomhus i International Amphitheater i Chicago. Så det går alldeles utmärkt (och tänkt dig vilket ljud med top fuel-dragsters…). Sträckan räckte tyvärr inte till 1/4 mile ens, men fatta va fräckt. Tyvärr revs stället 1999.

En rolig anekdot är för övrigt att detta skedde före Trackbite fanns. För att bilarna skulle få fäste så hällde man således ut stora mängder sockerlag och Coca-cola på cementen. Kritiska röster har dock noterat att det knappast blev bättre fäste mellan underlaget och däcken på grund av detta klet. Däremot så stormade det in en j-vla massa vinterhungriga myror som fick sig ett rejält skrovmål!

 

Share