För cirka fyra år sedan startade jag Facebookgruppen Muskelbilar i Sverige då det saknades ett brett forum för muskelbilar som befinner sig i Sverige. Ja, i alla fall på Facebook där tämligen många hänger numera.

Idag har vi blivit över 14 100 medlemmar tillika muskelbilsfantaster i gruppen. Härlig utveckling!

En del i framgången är nog att ämnet i gruppen som sådant är smalt: Endast muskelbilar från 1964 till 1973 som befinner sig på svensk mark.

Intresset att diskutera effektstarka bilar i Sverige är dock större än så (till exempel Cheva 55:or med bigblock plus kompressor, hot roddar med tunnelram samt dubbla förgasare och dragracing-folkor).

Så jag har startat en Facebookgrupp till, om och för alla i Sverige som äger, har ägt eller kommer att äga effektstarka bilar. Den heter Bilmuskler i Sverige.

De enkla riktlinjerna är alla fordon mellan åren 1908 och 1996 är välkomna under förutsättning att det sitter något effektstarkt i motorrummet. Med effektstarkt menar jag åtminstone 250-300 hästar eller mer (alternativt trimmad spis när det kommer till äldre bilar). Du behöver inte visa bromspapper, men en bil med hyvelbänk i originalutförande kan hamna utanför gruppens fokus…

Exempelbilar? Företrädesvis är det amerikanska bilar som gäller, men exempelvis en cool Volvo Amazon, Henry J, BMW E9, Opel Ascona, VW Typ 1, Citroën 2CV, Fiat Topolino eller någon annan bil med V8:a/trimmad motor är välkommen. God smak och passion är grejen! Porsche från 60-talet med mekaniskt sprut och trattar till exempel, det är god smak och passion.

Endast svenskreggade bilar är det tänkt, men dispens utfärdas godtyckligt för norska, danska och finska bilar.

Glädje är ledordet, så respektera allt och alla!

Välkommen.

 

 

Share