Var ute och körde rc-bil med mina döttrar samt svågern för ett tag sedan. Insåg snart att det var dags att uppgradera… nuvarande bil klarar ju inte grovt singel. Stenarna fastnar och låser upp drivaxlarna… Buhu!

Hm… som om jag behöver en ursäkt för att köpa en ny rc-bil, liksom.

Jaja. Dagen efter kom bästa svågern med en fin present: en Scorpion XXL i skala 1:7 (kolla däckstorleken!) till inköpspris. Tur att man har vänner med kontakter! Ja, tydligen så bor svågern granne med en kille som under ett antal decennier varit generalagent för Kyosho i Sverige. 😀

Så… Nu återstår frågan: förbränningsmotor (nitro) eller batteri? Alltså. Inget klår ju doften och ljudet från en förbränningsmotor, men samtidigt är ottomotorn sällan underhållsfri. Å jag vill främst köra radiostyrd bil, inte meka med den.

Å andra sidan blir det ju rätt mycket dötid då man är tvungen att ladda batterier hela tiden. Ofta ligger effektiv körtid på en eldriven bil på cirka 15 minuter medan en bensinare/nitro ger minst dubbelt så lång tid vid rodret. Plus att tankning går rätt snabbt!

Får klura på detta.

PS. Noomi anmälde sig direkt för jobbet att montera ihop bilen (varför RTR när man kan köpa byggsats). Tror hon är mogen för uppgiften! Nöjd satan med bilen är hon oxå. Gissar att jag rätt omgående blir hänvisad till att köra lillbilen… 😀 DS.

Share