Så har jag fått mitt första designuppdrag. Kul!

Ska jag vara riktigt ärligt så är detta inte det första uppdraget jag fått, men det första jag valt att tacka ett rungande “Ja!” till. Ja, sedan jag tog upp tecknandet för något år sedan. Har fått förfrågningar från så väl elfirmor, bensinmacksägare som ett flertal bilägare att rita logotyper och kludda på deras bilar. Jag har dock avböjt. Känner inte att jag ännu kan leverera på en för mig själv acceptabel kvalitetsnivå.

När det gäller Roine Kjellqvists önskemål, en frän maskot till hans rejsiga Chevrolet Chevelle, blev det dock ett jakande. Jag är barnsligt förtjust i det som Chryslers PR-avdelning producerade under 60- och 70-talet när det kommer till Looney Tunes, Scat Pack, Bumble Bee och så vidare. Har faktiskt ritat flera egna varianter av Wile E. Coyote, fast i svensk gråvargstappning. En av dem har blivit ett klistermärke som sålde slut på några dagar… 🙂

T-shirten med samma motiv finns dock fortfarande att köpa för den som vill.

Till Roine blev det en tvättbjörn (Racoon/Raccoon på engelska). En lagom elak gynnare, men också rar och därmed i stil med Roine själv. Mest trevlig, men med tung gasfot när det gäller. Sedan är tvättbjörnen en av tuppgökens (Road Runner) naturliga fiender, vilket förstås spelar viss roll i sammanhanget.

Roine blev mycket glad över loggan som han avser använda i form av klistermärken på Chevellen och som t-shirt. Detta bland annat under sommarens Street Week.

Jag skissar glatt vidare. Kanske blir någon variant av motivet nedan ett klistermärke?

Share