2016-05-25-ge-dem-stryk-1

När jag växte upp så var broderade stryk på-märken heta som satan. Så här såg klädseln ut:

En tvättbjörnssvans på jeansjackan, treradigt nitbälte och så några sköna knappar föreställandes KISS, Accept och Saxon. Gärna några elgitarrsknappar också. Jag hade en med spectraldekal som bakgrund, och så “For Those About to Rock”-kanonen i förgrunden.

Så en fet Iron Maiden-patch på ryggen, Eddie inkluderad. Plus några mindre Mötley Crüe- och Judas Priest-märken på axeln och bröstet.

De som bar denna klädsel var kung eller drottning i plugget. Och efteråt också, förstås.

Det är ingen som säger att en sådan jeansjacka med tillbehör inte är lika rojalistisk cool idag, 30 år senare. För du kommer väl ihåg dessa tyglappar?! Det hoppas jag i alla fall.

Att de dessutom kan strykas eller sys fast på allt från truckerkepsar till mekoveraller gör dem inte mindre användbara. De kan förstås också användas för att laga denimbaserade kläder som är trasiga på fel ställen, men se upp så placeringen inte blir lökig.

Vad man ska söka på för att hitta tygmärkena då? Jo, “Embroidered Patch”, och sedan det man är intresserad av. T.ex. Hurst, Gulf, Independent, Ed Roth eller vad man nu önskar sig.

Därefter: Köp dig en uppsättning snygga denimjackor och jeansskjortor, och ge dem sedan duktig med stryk!

2016-05-25-ge-dem-stryk-2

Share