2016-08-19-hett-okenhang-for-de-bilintresserade

Diggar du Mad Max-filmerna, rat rods och har alltid drömt att vara dekadent på Burning Man? Tycker du samtidigt att det är råder en viss brist på fräna bilar på detta lika udda som årliga evenemang?

Då ska du byta Black Rock Desert i delstaten Nevada mot Mojaveöknen i Kalifornien. Varje år äger nämligen Wasteland Weekend rum här, under 2016 mellan 22 och 25 september. För den som gillar amerikanskt järn blir det som att komma hem, med betydligt fler fräcka fordon på Wasteland Weekend än på Burning Man där besökarna mest av allt cyklar runt på diverse knäppa men fräna skapelser.

Vad är det då besökaren får sig till livs på Wasteland Weekend?! Ja, den som besökt lättviktsvarianter i sammanhanget, som forna tiders Roskildefestivaler, vet att det nästan alltid uppstår ett samhälle i samhället vid sådana här stora tillställningar. Festivaler där många liknande individer samlas för att lyssna på musik, festa och umgås.

Samma sak gäller för Wasteland Weekend (och för all del Burning Man). Det handlar om att uttrycka sig på olika sätt och att leva, fast det senare långt bortom ordinarie liv och samhälle. Att koppla loss nyfikenheten och experimentlustan, helt enkelt.

Wasteland Weekend är ungefär som medeltidsveckan på Gotland, ett kostymdrama i verkligheten fast på steroider och med betydligt roligare attribut och kläder. Samt svinfräna fordon då, förstås.

De ä bar å åk!

Share