Minns du Icon? Det Los Angeles-baserade konceptet som Jonathan Ward tillsammans med sin fru Jamie (genom företaget TLC) gjutit liv i och som går ut på att foga samman beprövad och snygg design med nyare teknik.

Bakom sig har de bland annat pånyttfödelser av Chevrolet Thriftmaster från sent 40-tal, Willys från ungefär samma tidsperiod, Toyota Land Cruiser från 70-talet samt Ford Bronco från sent 60-tal. Gammal kaross, resten hyfsat nya prylar.

Jag diggar verkligen tanken. Att skicka all denna vackra plåt till återvinningen är ju bara dumt. Fyll den istället med något vettigt, något som är lite mer effektivt. Ingen ny idé, men galant.

Nu har Jonathan och Jamie Ward kommit på en ny grej, en innovation som de kallar E-flyer.

En elcykel kanske inte låter så där tokspännande, men kolla hur den är designad innan du ratar tvåhjulingen! Satan i gatan vilka vackra linjer. Och vilket smakfull inramning av batteriet sedan. Urtjusigt.

Cykeln ska kunna köpas i två utföranden. En vanlig och en lite rejsigare version som går snabbare än standardversionen. Prislappen ligger på dryga 30 000 kronor.

Mm. Dyrt. Men kanske värd sitt pris om pengarna bränner i fickan.

I vilket fall som helst kan den händige definitivt låta sig inspireras av E-flyer. Ja, till storverk i garaget när det är dags för dottern eller sonen att få en ny, frän båge. Eller kanske till att smida ihop en pendlarhoj till dig själv, som du kan bruka mellan hem, garage och arbete.

http://icon4x4.com är webbadressen.

2014-01-20-icon-igang-igen

Share