För ett tag sedan besökte jag och några vänner en retromässa i Stockholm. Mässan som sådan var på det stora hela rätt lam, men några höjdpunkter fanns förstås, även om dessa var rätt dyra.

Bland de sköna grejerna till salu kunde några redigt snygga trälådor från Shell (för leverans av stadsgas, men ändå) skådas, men också en filmaffisch (“Den vilda jakten på Cadillacen”), några slitna bowlingkäglor (sååå coola, men saftigt dyra) samt skönt punkjunk från Biribakkens, vilket inkluderade en kylarmaskering från okänt fordon.

Å så tavlan då, från Don Eddy. Den som heter “Bumper Section XIII 1970”. Så himla trevlig och mullig, och egentligen inom räckhåll rent prismässigt. Mycket dumt att jag inte slog till. 🙁

Om du inte vet vem Don Eddy är så kan jag berätta att han är en konstnär från Californien som pysslar med fotorealism och som började måla i mitten av 60-talet. Hans trevligaste period är den mellan 1967 och 1972 då han målade av många trevliga bilar, som Mercury Cougar, Buick Le Sabre, Chevrolet Impala och olika VW-modeller.

Don Eddy gjorde även andra tavlor under denna period, som “Angels of Destruction” och “Rat”. Konstverk som berör.

Kolla hans verk här (under menyvalet Archives): http://www.doneddyart.com

don_eddy_buick_1959.jpg

Share