2014-01-31-konsten-att-laga-saker

Att laga saker som gått sönder är i sanning en konst som allt mer glöms bort. Det är faktiskt sorgligt. Istället för att laga grejer tycker industrin att vi ska kasta det gamla och köpa nytt. Ett stressig tillvaro och det faktum att mycket tillverkning har flyttat till låglöneländer motiverar sällan rent ekonomiskt att själv laga grejerna (eller?).

Författaren bakom boken “The Art of Fixing Things” vill ändra på det. Och jag är inte sen att hjälpa till. Det finns ett antal anledningar till att laga istället för att köpa nytt. Dels är det bättre för miljön, dels är äldre grejer generellt ofta mer robusta och byggda för att hålla längre än nya prylar (det är min uppfattning och erfarenhet).

“The Art of Fixing Thing” är fullproppad med husmorstips hur man kommer igång med lagandet. Så håller du en polygrip på det effektivaste sättet. Så använder du två hammare på en gång. Därför är din näsa ett viktigt verktyg. Vikten av verktygsunderhåll. Och så vidare…

50 procent av innehållet är väl gamla nyheter för mig (och förmodligen dig också), men det är en perfekt present till din ohändiga partner, farmor, kusin eller polare som har tummen mitt i handen. Så att de blir inspirerade och komma igång med lagandet! Och alltid lär du dig något nytt själv också.

Share