Ibland måste även vi, den manliga delen av befolkningen, klä upp oss. Detta oavsett om vi gillar det eller ej. Oaktat om vi tycker att det är bekvämt eller inte.

Jag tillhör kategorin som helt klart föredrar en jeansskjorta alternativt en t-shirt. Alla dagar i veckan. För hur det än är så är det en persons handlingar och inte klädsel som är det viktiga, oavsett kön.

Till saken hör förstås också att män inte har så galet många alternativ när det kommer till olika accessoarer. Där har kvinnor det bra mycket bättre. För karlar är det kostym, klocka, slips, fluga och möjligtvis en näsduk det som främst ingår i arsenalen för de allra flesta. Om ens det. Inte jättespännande, om du frågar mig.

Således kan det vara läge att spana in en förbisedd och delvis bortglömd accessoar: manschettknappen. Det enda som krävs är en skjorta som är kompatibel med dessa, sedan är det bara att bege sig ut på en enkel jakt.

För det är inte några större problem att hitta ett gäng fräna och snygga manschettknappar. Butiker i verkligheten och på internet kryllar av dem.

Här är ett axplock (plockade från webbaffärer som The Purple Armadillo, Cuff Daddy, Hi Octane Jewelry med flera). Du som vill hitta fler manschettknappar knackar förslagsvis in sökorden “cuff link” i Google. Gärna i kombination med det som du vill att knappar ska var utformade efter.

manschettknappar-med-mersmak-24

manschettknappar-med-mersmak-23

manschettknappar-med-mersmak-22

manschettknappar-med-mersmak-21

manschettknappar-med-mersmak-20

manschettknappar-med-mersmak-18

manschettknappar-med-mersmak-17

manschettknappar-med-mersmak-14

manschettknappar-med-mersmak-13

manschettknappar-med-mersmak-12

manschettknappar-med-mersmak-10

 

manschettknappar-med-mersmak-07

manschettknappar-med-mersmak-04

manschettknappar-med-mersmak-03

manschettknappar-med-mersmak-02

manschettknappar-med-mersmak-01

Share