I år blev det två resor upp till Dalarna i samband med Classic Car Week (CCW) i Rättvik.

Den första gick av stapeln i början av CCW och det främsta syftet var lustigt nog inte att besöka just Rättvik. Istället var det Orsa Drag Fest som stod på dagordningen. Några timmar nere i Rättvik på söndagskvällen hann jag dock med, och glad för det är jag förstås.

Den andra resan till Rättvik skedde dagen efter storcruisingen (torsdag den 31 juli).

Med facit på hand kan jag konstatera följande saker:

  1. Det var ovanligt tomt på CCW de dagar/kvällar jag var där. Det är i sin tur både bra och dåligt. Tråkigt, men skönt. Man kan cruisa utan att hamna i stillastående köer, men samtidigt lär man se samma bilar både en och femtioelva gånger.
  2. Jag är fruktansvärt less på medvetet trashade pilsnerhäckar nu. Förlåt, men den här “grejen” är varken rolig eller ball längre. Det är inte värdigt. Stanna hemma är ni rara. Ju färre vrak, desto bättre.
  3. Polismyndigheten i Dalarna borde seriöst ta och se över sitt sätt att arbeta. Böter för EN trasig baklampa är inte att upprätthålla lag och ordning, det är att göra bort sig. Dessutom borde fler inse att CCW är en rätt trevlig inkomstkälla för Rättvik med omnejd. Det är dumt att strypa den.

2014-08-15-ratt-och-fel-i-rattvik-1

2014-08-15-ratt-och-fel-i-rattvik-2

2014-08-15-ratt-och-fel-i-rattvik-3

2014-08-15-ratt-och-fel-i-rattvik-4

2014-08-15-ratt-och-fel-i-rattvik-5

2014-08-15-ratt-och-fel-i-rattvik-6

Share