Böjas i tid den som krokig ska bli? Jepp. Plus att det är betydligt roligare att leka med barnen om det finns roliga leksaker!

Här har du således en lista med leksakstips inför kommande födelsedagar när dina barn eller andras ungar fyller år. För när man står där på Stor & Liten, Toys “R” Us, BR-Leksaker eller sitter med kritakortet i högsta hand framför dator eller mobil är det inte alltid lätt att komma på vad man ska köpa.

Varsågod: en påminnelse!

1. Motorservice-kit

En V2:a, fasligt likt de motorer som H-D använder? Det är väl en perfekt present för att öka barnets förståelse för förbränningsmotorns olika delar och funktioner. Och framför allt hur man servar dem (och att man måste göra det).

Kitet innehåller förutom motorn även cirka 20 olika delar, och erbjuder möjligheten att byta luftfilter och tändstift samt kolla oljan. Motorn låter, och det går att se hur vevaxel och kolvstakar jobbar tillsammans.

Från tre år och uppåt och kan inhandlas via Summit Racing.

2016-01-20-sa-far-du-barnen-bilintresserade-1

2. V8:a med rörliga delar

Här är en perfekt present vid sidan av Meccano och Lego när det gäller att begripa hur mekanik fungerar. Fokus ligger på V8:or och alla mekaniska delar en sådan innehåller.

Jag pratar förstås om Revell kit 8883, en V8:a i skala 1/4 med transparenta ventilkåpor, oljetråg… och ja, hela motorblocket är faktiskt genomskinligt. Så coolt och pedagogiskt.

Folk har givetvis satt elmotorer på de här V8:orna (kolla Youtube!) och varvat dem till 5 200 rpm. De håller för mer sägs det, runt 6 000 rpm, men då kan du räkna med både ventilsläpp och större haverier…

Förresten… Den som gillar 4-bangers går inte lottlös. Sök på “Smithsonian 4 cylinder engine”.

Revell kit 8883 finns att köpa på till exempel Amazon. Finns även en annan liknande V8:a i skala 1/4 – från Haynes – att köpa från Summit Racing. Motorn är väl inte lämplig för barn under tre år om de ska vara med att skruva ihop den och därtill gillar att stoppa saker i munnen…

2016-01-20-sa-far-du-barnen-bilintresserade-2

3. Tuff trampbil

Trampbilen är inkörsporten till go-kart. Som är inkörsporten till bilar. Som är inkörsporten till… allt roligt!

Enough said.

JEEP-trampbilen kan köpas via Toys “R” Us, Amazon och praktiskt taget lite här och var. Lämplig med hjälm från och med det att barnet når fram till tramporna och förstår poängen med att bromsa (ibland).

2016-01-20-sa-far-du-barnen-bilintresserade-3

4. Dragracingbilbana

Banracing kommer många barn i kontakt med i hyfsat tidig ålder tack vare bilbanornas förlovade värld. Men varför nöja sig med att svänga när man okså kan åka rakt fram?

Tidtagning, julgran och andra väsentliga tillbehör ingår när du köper en dragracingbilbana från till exempel leksakstillverkaren Auto World. Finns att köpa från Amazon och Jegs. För alla åldrar!

2016-01-20-sa-far-du-barnen-bilintresserade-4

5. Elbilar

Enklare att hantera än förbränningsmotorer, och en bra mjukstart inför körandet av mer icke-förlåtande småbilar.

Varför inte välja en med samma kaross som Corvette hade mellan åren 1963 och 1967?

Finns att köpa från till exempel Summit Racing, och lämplig från 4-5 år eller när barnen är medveten om sin omvärld och att det kan göra ont att krascha.

2016-01-20-sa-far-du-barnen-bilintresserade-5

6. Pussel

Med olika bilmotiv förstås. Ger de små telningarna en bra förståelse för olika bilmärken och bilmodeller, och vad som skiljer dessa åt. Dessutom en tålamodsprövning som både små och stora är i behov av då och då.

Pussel med Dan Hatala- och Bruce Kaiser-motiv finns att köpa via Amazon. Bara gör’t!

2016-01-20-sa-far-du-barnen-bilintresserade-6

Share