2014-06-23-sjukt-skon-skrotskulptor

Josh Welton är en så välsignat begåvad konstnär att det gör ont i min defekta skaparsjäl. Samtidigt vet jag att det bara existerar ett sätt att råda bot på smärtan: Skapa, svetsa, slipa. Skapa, svetsa, slipa.

Men det finns samtidigt något som åratal av övning och träning aldrig kommer att ändra på. Det faktum att man har eller inte har talang.

Helt klart är att Josh Welton också har just talang, och det är något som jag tyvärr saknar.

Så här berättar för övrigt Josh Welton om sitt skapande och livet som skulptör:

“Min kärlek till svetsandet uppstod när jag jobbade som lärling på Chrysler. Jag slog min första båge (!) i november 2002 och jag har varit fast allt sedan dess.

Jag var väldigt lyckligt lottad då jag kunde lära mig svetsa av yrkesproffs som hade flera decenniers kunskap om allt från TIG till pinnsvetsning och allt däremellan.

Brown Dog Welding är resultatet av min passion för att svetsa, och vad som började som ett jobb för mig har blivit något mycket större. Att svetsa, när det är korrekt utfört, är en konstart i sig själv.”

Surfa in på Josh Weltons webbplats (www.browndogwelding.com) och låt dig inspireras! Jag är helt övertygad att du liksom många andra undertecknad inräknad har gott om överblivna delar på hyllor och i lådor, delar som kan bli till en elak robot eller frän belly tank racer.

Share