Jag förstår varför Magnus blev förtjust i Ford Crown Victoria. Så förtjust att han köpte två. De används nämligen som polisbilar i rätt många av USA:s delstater, precis samma uppdrag som min egen Caprice en gång hade. Dessutom har jag haft förmånen att få mig en åktur i en Crown Vic som tidigare tjänstgjort som snuthäck, och ja, de går rätt bra!

ford_crown_victoria_2005.jpg

Namn?
– Magnus Sidén.

Varför valde du just en Ford Crown Victoria från 2005?
– Jag är Ford-fantast ut i fingerspetsarna, och Ford Crown Victoria i polisutförande har alltid varit en av mina favoritbilar. När denna kom ut på Ebay, nylackad, nyservad och med mindre än ett års lugn tjänstgöring hos California Highway Patrol, så kunde jag inte låta bli att slå till på den!

Vad har du för ambitioner med ditt bilbyggande?
– Bygga en bil som jag tycker om, men som jag ändå inte skall behöva vara för rädd för att använda.

Hur mycket tid och pengar har du lagt på din bil hittills?
 – Har inte haft den speciellt länge, men har väl lagt ut ca 9 000 -10 000 hittills, på trimning och införskaffande av polisutrustning.

Vad har varit svårast att lösa, och hur bar du dig åt?
– Det enda större krångel jag haft har varit ombyggnaden av belysningen till svensk standard, men ändå ha möjligheten att enkelt medelst en knapptryckning, kunna skifta mellan amerikansk och svensk belysning.

Vilken del av bilen är du mest nöjd med? Varför?
– Svårt att välja någon favoritdel, jag gillar just det här utseendet, speciellt i svart utförande, samt att den har prestanda så det räcker. Pushbaren fram gillar jag också, och det är också en av de saker folk märker först när de ser bilen.

Vad återstår att göra?
– Införskaffa mer originalutrustning för återställande utvändigt (till att börja med) till tjänsteutförande hos California Highway Patrol.

Vilken bil är Sveriges snyggaste?
– Ford Mustang 1964 1/2 cabriolet, men skulle även kunna tänka mig en Ford Falcon XB GT, eller en Ford Falcon XC Cobra.

Share