Den som gillar sin bil så mycket att vederbörande låter tatuera in bilens symbol på den egna ryggen är verkligen en sann entusiast. Ergo: Niklas Wikander älskar sina eldfåglar, i synnerhet sin Pontiac Firebird från 1968.

pontiac_firebird_1968.jpg

Namn?
– Niklas Wikander

Varför valde du just en Pontiac Firebird från 1968?
 – Min första bil var en Pontiac Firebird Convertible från 1968. Sedan dess har jag haft många Firebirds av olika årsmodeller. Men jag har alltid tyckt att årsmodell 1968 är den snyggaste. Jag har till och med tatuerat in ”Eldfågeln” från Firebird 1968 på min rygg.

Vad har du för ambitioner med ditt bilbyggande?
– Jag har haft många inriktningar på bilarna jag byggt. Mest Dragracing/Streetracing men även banracing. Just nu försöker jag lugna ner mig med bilbyggandet och använda bilarna mer. Att helt enkelt inte göra bilen för extrem för att kunna/våga köra bilen till vardags.

Hur mycket tid och pengar har du lagt på din bil hittills?
– Jag har inte hunnit lägga så mycket tid på min nuvarande bil då jag bara ägt den 1 år. Men en vinter har gått åt att renovera det mest på bilen…

Vad har varit svårast att lösa, och hur bar du dig åt?
– Har inte haft några svåra problem med denna bilen…

Vilken del av bilen är du mest nöjd med? Varför?
– Mycket svår fråga. Designen på bilen är helt otrolig. För mig så är detta (Firebird 1968) den snyggaste bilen som finns!

Vad återstår att göra?
– Mycket och inget. Jag kan ha bilen precis som den är, men eftersom jag känner mig själv vet jag att jag kommer bygga vidare på den varje år…

Vilken bil är Sveriges snyggaste?
– Min drömbil är en Firebird 1968, så det vore konstigt om jag svarade något annat.

Share