Ford Galaxie är en av biltillverkarens absolut fullträffar, i synnerhet under 60-talet då bilen lämnade bandet som allt mellan stabil och trygg familjekärra till en riktigt hårig muskelbil. Om jag någonsin överger Cheva för Ford så är det i en Galaxie (500 XL) du kommer att hitta mig. Inget snack om saken.

ford_galaxie_1964.jpg

Namn?
– Patrik Blomstedt.

Varför valde du just en Ford Galaxie från 1964?
– Jag valde den modellen eftersom jag alltid gillat den, och jag anser att karossen helt klart är 60-talets snyggaste.

Vad har du för ambitioner med ditt bilbyggande?
– Bilen kommer att behålla sitt ursprungliga skick eftersom bilen är en orörd originalbil. Den tappar troligtvis sitt värde och sin charm om den exempelvis renoveras.

Hur mycket tid och pengar har du lagt på din bil hittills?
– Utöver inköpspriset har jag endast bytt lite smågrejer och slitdelar. Jag har klarat mej lindrigt undan jämfört med många andra!

Vad har varit svårast att lösa, och hur bar du dig åt?
– Har egentligen inte stött på några större svårigheter. Det har rullat på bra tack vare att bilen är relativt orörd.

Vilken del av bilen är du mest nöjd med? Varför?
– Jag är mest nöjd med bilen i sin helhet. Men om man ska peka på något speciellt så uppskattar jag mest att den går fruktansvärt bra på vägen eftersom att det blir många mil under sommarhalvåret.

Vad återstår att göra?
– Ingenting, är helnöjd som det är just nu. Det enda som krävs är lite service och underhåll som på alla bilar, det vill säga oljebyte med mera.

Vilken bil är Sveriges snyggaste?
– Det är en omöjlig fråga att svara på. Det finns många extremt snygga bilar i Sverige och det är helt upp till var och en att avgöra eftersom vi alla tycker olika.

Share