Ännu en barndomsdröm som gått i uppfyllelse. Underbart! Och för Roland fanns det inga genvägar, det skulle vara en röd Pontiac Firebird med vit cab från 1968. Till slut hittade han den.

pontiac_firebird_400_1968.jpg

Namn?
 – Roland Hesse.

Varför valde du just en Pontiac Firebird 400 från 1968?
 – Det har alltid varit min drömbil. På 80-talet hade en kompis en sådan och jag har alltid tänkt att jag ska köpa en någon dag. Det jag sökte var just en röd bil med vit cab och jag hade letar efter en under cirka 2 år. Jag har även letat i USA för att importera en bil, men jag blev väldigt tveksam då jag inte kunde kontrollera skicket själv. Så en dag ringde Tommy, en kompis, och sade att det fanns en annons på Blocket med den färgkombination och årsmodell som jag ville ha. Så jag ringde, och drog iväg och kollade på den, och då visade det sig att den även var i bättre skick än jag trodde.

Vad har du för ambitioner med ditt bilbyggande?
 – Mina ambitioner är att förbättra bilen allt eftersom, för jag vill även kunna köra med den under tiden.

Hur mycket tid och pengar har du lagt på din bil hittills?
 – Tiden jag har lagt ner på bilen är svår att uppskatta, men det blir ständiga förbättringar på den. Pengar som jag har lagt ut har jag inte riktigt koll på, men som sagt, det kostar ju på om man vill ligga på topp. Jag ser det som en investering för framtiden.

Vad har varit svårast att lösa, och hur bar du dig åt?
 – Jag har inte stött på några större problem, ännu.

Vilken del av bilen är du mest nöjd med? Varför?
 – Jag är nöjd med det mesta på bilen, det lilla extra är nog kolfiberpanelerna i bilen. Och att bilen har den absolut snyggaste fronten.

Vad återstår att göra?
 – Jag ska byta ut kromet runt reglagen i bilen. Efter det blir det säker mera saker som kommer att fixas.

Vilken bil är Sveriges snyggaste?
 – Pontiac Firebird från 1968 så klart!

Share