Jerker fastnade precis som så många andra barn för Ford Mustang när han som liten grabb såg Steve McQueen rejsa runt på San Franciscos gator med en stenhård “Musse”. Jerker växte upp, fixade sig jobb, och så slutligen… Drömmen om en egen Mustang kunde infrias. Nå, nu får han själv berätta mer om sin kärleksaffär!

ford_mustang_1967.jpg

Vad heter du?
– Jerker Ivarsson.

Varför valde du just en Ford Mustang från 1967?
 – En klassisk Mustang och den rätta årgången. Visserligen körde Steve McQueen en Ford Mustang från 1968, men de är nästan identiska. Små skillnader, men 67:an har enligt mig det bästa utseendet. Jag såg filmen Bullitt när jag var 10 år gammal och har sedan dess drömt om en Fastback GTA från 1967 eller 1968.

Vad har du för ambitioner med ditt bilbyggande?
– Jag strävar efter att behålla detta skick och tänker inte bygga om denna bil. Bevara skicket så långt det går.

Hur mycket tid och pengar har du lagt på din bil hittills?
– Jag har låtit renovera motor och delar av drivlinan med de bästa delar och kunskapen. Har spenderat cirka 90 000 kronor.

Vad har varit svårast att lösa, och hur bar du dig åt?
– Jag har lämnat ifrån mig motorrenovering till proffs…

Vilken del av bilen är du mest nöjd med? Varför?
– Helhetsintrycket. Denna Mustang har en grym utstrålning och är vacker. Kanske är den mest speciell därför att den har en 390 kubiktum stor GT-motor.

Vad återstår att göra?
– Tanken är att sparsamt renovera bilen allt eftersom. Det närmaste projektet är att ta isär och renovera bakaxeln. Förövrigt är bilen i ett utmärkt skick och inte i behov av renovering.

Vilken bil är Sveriges snyggaste?
– Oj! Det finns många fina bilar i detta land. Men om jag måste välja kanske valet faller på en Jaguar E-type cab från tidigt 60-tal.

Share