Företaget Arte Meccanica från Sydafrika har tillverkat något som varje manisk motorfantast med smak för kaffe med stor sannolikhet skulle vilja ha i sitt kök. En handbyggd espressomaskin vid namn Espresso Veloce som är designad som en V-motor.

Materialvalet är spännande: Espresso Veloce är konstruerad av titanium, magnesium och aluminum. Trots detta kommer maskinen med en imponerande vikt om närmare 30 kilo. Mm. Espresso Veloce är lika mycket kökskonst och en installation som en apparat att göra kaffe med.

Espresso Veloce kan köpas i tre versioner: V8, V10 och V12. Enligt vad webbplatsen http://www.espressoveloce.com kan berätta så är det främst köparens motorpreferenser som avgör vilken maskin som är att föredra. Någon funktionsskillnad verkar inte finnas.

Vill man skjuta en dos alkohol finns det en funktion för detta. Grappa, vodka, sambuca eller konjak i espresson fungerar utmärkt. Vips har du skapat dig en caffè corretto.

Skynda fynda, Arte Meccanica tänker bara bygga en begränsad upplaga om 500 exemplar per version. Alltså, det måste vara en syn för gudar när det ryker ur Espresso Veloces zoomies. En syn just du är värd.

2014-01-24-v-formad-espressomaskin

Share