Joe Gibbs, den där amerikanske snubben som bland annat ägt ett NASCAR-team och två dragracingstall, är ju även tämligen känd för sin motorolja.

Bra eller mindre bra produkter låter jag vara osagt, men jag har stött på både en och tio personer med kunskap om att bygga feta V8:or som gärna prisar Joe Gibbs oljor, särskilt de med zink i.

Om det är för att de är sponsrade som de gärna talar sig varma för smörjan törs jag som sagt inte uttala mig om, men något rätt har väl Joe Gibbs gjort.

Nu har i alla fall Joe Gibbs och företaget Driven Racing Oil givit ut en oljeguide, vilken kan vara av intresse för oss motorskallar. För oss som gärna debatterar val av olja i tid och otid är en sådan guide ett fint smörjmedel även för våra munläder.

Zinktillsats eller inte? Syntetolja i nya motorer? Vad skiljer gårdagens olja från dagens dito? Val av viskositet? På Driven Racing Oils webbplats under rubriken Training Center hittar du en hel del läsvärt.

Som vanligt är rekommendationen dock att inte inhämta information om olja från en och samma informationskälla (läs leverantör), utan provborra lite här och var för en mer komplett kunskapsbas om motoroljor.

Oljeguiden hittar du här: http://bit.ly/YzJAfM

joe_gibbs-olja

Share