2015-10-09-dragracing-i-mobilen

Trots att dagens mobiler är lika tekniskt avancerade som gårdagens datorer så är svämmar de inte över av roliga mobilspel. Det är vi nog rörande överens om, eller hur. Särskilt inte spel som har med jänkebilar att göra.

Till det ska adderas att det alltid finns en flygresa att göra, en tråkig släktträff att överleva och ett lass – eh – fekalier att göra sig av med.

Mopar Drag N Brag från spelstudion Minicades Mobile är det där roliga undantaget från regeln att det stora flertalet spel i mobilen är dötråkiga. Spelet som får stunderna ovan att blir betydligt roligare, nu när mobilen ändå alltid finns i en byxficka nära dig.

Varför är spelet då underhållande? Jo, det är lagom klurigt att bemästra och detaljrikedomen är förhållandevis hög. Till exempel gäller det att värma däck till lagom temperatur innan ett rejs, annars blir fästet dåligt. Precis som i verkligheten. Det går att uppgradera motorn med till exempel kompressor, och det finns ett antal dragracingklasser att välja bland (Stock, Super Stock, Pro Stock, Pro Modified, Top Fuel, Funnycar och några till).

Dessutom kan du utmana polare, och köra mot dem. Den kanske roligaste detaljen av dem alla!

Spelet kostar inget att ladda ner (finns till både Iphone och Android-lurar), men känner du dig tät så finns möjligheten (eller risken) att lasta in  pengar efteråt genom “köp i spelet”. Då kan man snabbare trimma sin bil (fusk?!) och bli kvitt reklamen (yay!).

Diggar du detta spel så kan du även testa Door Slammers Drag Racing från Virtual Dyno. Av skärmdumparna att döma ser det spelet minst lika festligt ut som Mopar Drag N Brag. För närvarande har jag ingen aning, så nästa släktträff får avgöra saken…

Share