retromega

Har du hört talas om tämligen nystartade Retromega? Det hade inte jag till för alldeles nyligen då jag kom i kontakt med fyra av medieföretagets produkter.

Först lade jag vantarna på “Rockabilly Lifestyle”, en fin och snygg fotobok om svensk rockabillykultur. Hela livsstilen avhandlas – från musiken och frisyrerna till bilarna och gaddningarna. Detta är inte en bok för dig som redan kan det mesta – “Rockabilly Lifestyle” är snarast en vacker introduktion. Ett utmärkt uppfostringstillfälle när du kärleksfullt ska läxa upp alla historielösa hipsters som springer runt på storstädernas gator utan en aning om varför de bär hornbågade glasögon eller har välkammad frisyrer. Ja, förutom att det är snyggt vill säga. Ge dem ett exemplar av boken vetja så de lär sig något.

Vidare är “Reseguide till 50-talet – Sommarskrift för motorburen ungdom” en bok med sisådär 100-talet tips på caféer, bilträffar, museer, marknader, rockabillyfestivaler och annat myspys som doftar 50-tal, låter 50-tal eller känns som 50-tal. Här pratar jag om vad du kan hitta på runt om i Sverige – året runt! Visste du till exempel att det finns en hel del mer att göra på Gotland än att bara besöka Kutens bensin? Eller att det finns en rackarns massa saker att hitta på så väl i Norrland som Norge.

“Rockagrilly – sommarmat för 50-talsvänner” en bok för dig som vill utveckla dina matlagningkunskaper en smula. Hudsonburgare, Pangbiff från Boden och Soppatorsk är bara tre fyndiga och välsmakande rätter boken lär dig att bemästra. Dessutom får du 77 tips om hur festandet ska skötas, både som värd/värdinna och gäst. Före, under och efter kalaset!

Slutligen är spelet “Remember this car?” förmodligen Retromegas kanske roligaste produkt. Ett memoryspel som skiljer ut sig från mängden och riktar sig till tvättäkta nördar. Istället för att varje spelbricka kommer i två likadana kopior så är det istället så att brickorna visar två detaljer från samma bil. Sedan är det upp till spelarna att bevisa sina detaljerkunskaper om Chevrolet Corvette, Peterbilt, Fordpickisar och Buick Roadmaster, för att nämna några få bilmärken och -modeller som är med i memoryspelet.

Share