2014-04-18-klockan-som-bjuder-pa-en-tidsresa-2

Stewart-Warner var som bekant det företag som tillverkade hastighetsmätarna till de gamla T-Fordarna på 30-talet. Allt sedan dess (och redan innan 1932 också, för den delen) har företagets mätare återfunnits i allehanda båtar, flygplan och bilar.

Samt motorcyklar från H-D och Indian, förstås. Företagets mätare var kända för sin kvalité och noggrannhet, och blev inte sällan förstahandsvalet för de som ville extrautrusta sina bilar och bågar under 30- till 60-talet.

Att företaget Timedrivers nu börjat tillverka armbandsur med mätartavlar och visare tydligt inspirerade av gamla instrument från Stewart-Warner är alltså inte så konstigt. Varumärket förknippas med allt från tuffa hot roddar till vackra stridsflygplan, och deras Art Deco-design var och är klassiskt snygg.

Timedrivers-klockorna är för övrigt inte supertdyra. Ett ur kan bli ditt för cirka tusenlappen.

Förresten så tillverkade Stewart-Warner långt mycket mer än bara olika mätare att placera i instrumentpanelen i den gamla jänkebilen. I produktsortimentet ingick luftfuktare, färg- och fettsprutor, kofångare, tutor, olika mätinstrument för tillverkningsindustrin, videokameror, tv- och radioapparater, skivspelare, kylar, söklyktor, sirener, vakuumtankar…

Bara så du vet.

2014-04-18-klockan-som-bjuder-pa-en-tidsresa-1

Share