Renodlade bilträffar och arrangemang för ponny- och muskelbilar kryllar det inte av i Sverige. Årligt återkommande American Power Tour (bilkörning runt Vättern två dagar i slutet av juni) och Orsa Drag Fest (bilutställning och gasande på strippen i dagarna två i slutet av juli) är två träffar jag känner till.

Men nu har det tillkommit en ny tillställning. Pony & Muscle Car Meet 2014 är en bilträff för alla som är intresserade av ponny- och muskelbilar. Träffen äger rum för första gången i Ronneby, Blekinge den 9-10 augusti.

Bakom arrangemangen står föreningar som Camaro Club Sweden, Classic Mustang Club Sweden, Club Corvette Sweden, Trans Am Club of Sweden och Blekinge Classic Car Club, vilket borgar för en stabil och välorganiserad sammankomst.

Vad kommer besökarna att kunna göra då? Jo, dels en rent utställning i Brunnsparken, och dels ett klassikerrally längst med Blekinges vackra vägar.

Om man för en stund tröttnar på att glutta på muskelbilar (är det verkligen möjligt?!) erbjuder omgivningen äventyrsbad, minigolf, spaanläggning och annat trevligt. Ja, även om du aldrig ledsnar är det troligt att eventuella barn gör det…

Mer information, anmälan med mera hittar du på http://www.pmcm.nu

2014-07-09-missa-inte-pony-muscle-car-meet

Share