Min gode och pålitlige bloggkamrat i väst (http://svammelsurium.blogg.se) brukar då och då ta sig en tur till bilimportföretaget Nordtrafiks containrar för att se vad som anlänt till Sverige från Amerikat.

Häromdagen kom han ihåg Novaälskaren Larsson i öst och skickade således över några fotografier på en ruggigt cool Chevrolet Nova från 1972 som precis anlänt.

Av Mårtens – ja, herr Svammelsurium heter ju så i verkligheten – kommentarer och fotografier att döma så handlar det om en riktigt välbyggd krutburk som hänger av det mesta på våra vägar. Så här skriver han:

Den här ser inte så billig ut. Mycket fint byggd. Bigblock, Brodix-toppar, bra delar och kanonfinish med. Den har fyrlänk, Strange spole till bakaxeln, fullbur, line-lock, tryckluftsstyrd låda med mera. Fina prylar och inga raggarlösningar någonstans vad jag kan se. Mycket seriös bil. Men den har ändå kvar full inredning, rutor med mera. Ingen överladdning heller. Ingen gas, kompressor eller annat, bara en herrejössesjävlar jätte-Holley. Men det kan nog flytta åbäket rätt bra ändå…

Då återstår frågan vem som köpt Novan och vad den ska användas till?! Vet du mer, hör av dig!

chevrolet_nova_1972_3.jpg

chevrolet_nova_1972_2.jpg

chevrolet_nova_1972_1.jpg

Share