2015-11-09-sjyssta-rattar

Äger du en skön van från 60- eller 70-talet? Spelar du mycket Fu Manchu när du glider runt i din fräna shorty?

Då lär du bli störtförälskad i Big Ron och hans lilla företag Big Ron’s Vannin, om du inte redan upptäckt denna guldgruva.

Big Ron tillverkar nämligen helfestliga och snygga rättar, främt av ek- och björkträd. Pentagoner och oktagoner är oftast melodin, men även lätt rektangulära med rundade hörn och hjärtformade rattar ingår också i Rons handgjorda sortiment.

Personligen har jag alltid gillar trärattar för att de är sjukt sköna att hålla i, men också ansett att de passar bäst i båtar. Men när det gäller Big Rons alster kan jag absolut tänka mig att handla en van bara för att ha en bil att montera en av hans rattar i!

Ron själv berättar att han hållit på i några år med rattillverkningen, och att han hittar inspiration till nya former i allt från gamla tidningsartiklar till formen av ett ölunderlägg.

Om han själv diggar vanar? Kan du haja! Rons första van var en Dodge Tradesman från 1976 som snabbt döptes till “THe Party Vanimal”. Spetslack var standard, och Jimi Hendrix ansikte bland en massa moln var målat på innertaket. Grooovy.

Just nu kör Ron runt i en Ford Econoline och i den spelar han… Fu Manchu, förstås. Ron har sett gruppen live ett antal gånger och näst sista gången fick han hela bandets autografer plus två trumpinnar. Som tack för det gav han dem en ratt sista gången de sågs…

Observera att rattarna inte är DOT-märkta och därmed godkända för bruk i trafik. Så du får vara lite rebell här, om du ska strunta i vad lagen har att säga om saken.

Här får du tag i Big Ron: http://www.bigronsvannin.bigcartel.com

Share