2015-09-30-varldens-basta-racingbanor

Jag vet inte hur det såg ut i ditt barndomsrum, men i mitt var väggarna fulla med affischer föreställandes fräna bilar och elaka hårdrocksband.

Intresset ser likadant ut nu som då, vilket gör att åtkomliga väggar hemma och i mekgaraget snabbt fylls med fräna planscher.

En inte alltför vild gissning är att… du resonerar likadant.

Då kanske du finner Matt Dunlops konstverk “Race tracks to scale” intressant. Matt har nämligen samlat några av de allra mest kända och betydelsefulla motorbanorna i världen på en och samma affisch. Banorna är skalenliga och placerade intill varandra, och alla omgärdas av den största banan av dem alla: Snaefell Mountain Course. Ja, den beryktade ringen på Isle of Man.

Att sitta och glo på sådana här affischer är något åtminstone jag kan göra i timmar. Hur var det nu Darlington såg ut? Visst är Daytona dubbelt så stor?! Vad var det som var så speciellt med Avus? Visst är Red Bull Ring förvillande lik Bahrain?! Hur jävligt är det att köra Pikes Peak?

Och så vidare.

För övrigt finns Anderstorp med bland de nästan hundra racingbanorna på affischen. Coolt bara det.

Sugen? Styr webbläsaren till www.redbubble.com och sök efter “Race tracks to scale”. Planschen är sedan din för cirka en hundring plus frakt.

Share