Under min och flickans minnesvärda bilsemester i Norrland i augusti besökte vi Örnsköldsvik. Med stadens alla härliga backar mitt i centrum gled tankarna inte helt osökt till San Francisco, en av USA:s finaste städer.

Men Ö-viks bästa sida är inte dess skönhet. Det är shoppingen.

Och jag pratar inte om H&M, Dressmann, Stadium och Åhléns, utan affärer med begagnade grejer.

Allra bäst visade sig Pingstkyrkans second hand-butik vara.

Förutom att flickan hittade superfina restaurangknivar i fint skick för en struntsumma så ramlade jag över några riktiga fynd.

Det första var två allmäna reparationsböcker för lite äldre bilar. I “Bilens ABC” och “Din bil” finns svaren på alla de där enkla frågorna du aldrig vågar ställa. De som befinner sig i glappet mellan rena nybörjarfrågor och avancerade spörsmål. Som hur man servar och reparerar bilens tändsystem och hur ventiljustering går till.

Kunskapskostnad för båda böckerna: 20 kronor.

Det störst kapet visade sig dock bli apparatlådor, det vill säga små boxar man stoppar in färdiga kretskort i för att skydda dem mot framför allt fukt och stötar (både fysiska och elektriska).

Jag har varit på jakt efter sådana i några veckor nu, för mitt projekt rinnande blinkers. Apparatlådor har dock visat sig vara sjukt dyra.

Men inte på Pingstkyrkans second hand! Efter en tämligen lång diskussion med personalen, som inte hade en susning om vad lådorna ska används till, än mindre vad de är värda, fick jag mängdrabatt. Tre svartmålade aluminiumlådor för 10 spänn styck.

Snacka fyndpris. Normalt kan en enda apparatlåda gå på flera hundra kronor…

apparatlada.jpg

Share