Gillar du att göra ladugårdsfynd, jaga delar på swap meet och renovera samt trimma gamla amerikanska bilar? Har du närt en dröm om att tjäna ihop till ditt leverbröd genom att driva en egen bilverkstad eller “custom car car/repair shop”, som jänkarna kallar dem?!

Då kanske du ska testa datorspelet Car Mechanic Simulator 2018 som precis släppts. Jag vet, det är ett spel, en simulator, men ändå. Vi pratar om torrbrytning när den är som roligast. Garanterat trevligare och mer underhållande än att dumglo på Let’s Dance, Vi lagar bästa maten och annan trams-tv.

Vad kan man meka med i spelet då? Det mesta. Duktigt mycket skruvande blir det när man lagar motorer och byter inredning. Även sådana arbetsuppgifter som att balansera hjul ingår. Självklar kan både chassiemodifieringar och prestanda därefter testas på bana.

Bildelar, över 1 000 olika (!), kan man åka till skroten för att leta efter. Eller så finner man dem via online-auktioner i spelet. På auktioner kan man även sälja sin nyrenoverade bil, eller köpa sig ett skogsvrak att sätta tänderna och ringnyckeln i.

Det finns över 40 olika bilar att välja bland. Speltillverkaren Red Dot Games har knutit avtal med Chrysler, så hundraprocentiga kopior av Dodge Charger och Challenger ingår. Sedan finns det förstås en rad gamla jänkebilsklassiker där speltillverkaren inte fått loss rättigheterna från fordonstillverkaren men där det ändå är uppenbart att det finns en förlaga. Bland dessa bilar återfinns Chevrolet El Camino och Impala, Oldsmobile Cutlass 442, Firebird, Corvette, Cheva 57, Mustang…

Eftersom det är ett datorspel så kan du ovanpå allt som redan nämnts renovera en bil till 100 procent. Rätt tillfredsställande va! … och inte fullt lika enkelt i verkligheten…

Du behöver en sådan däringa dator för att spela Car Mechanic Simulator 2018. Å sisådär 190 kronor som liret kostar. Sedan är det bara att börja bygga – så väl verksamhet som bilar.

Share