2016-07-20-det-hande-under-meksasongen

Som jag nog tidigare nämnt: Meksäsongen 2015/2016 var en förlorad höst, vinter och vår.

Anledningarna är flera. Dels pågick reportageskrivandet långt in på hösten, dels bytte jag garage och byggde upp en helt ny mekplats med allt vad det innebär av eldragning, golvvård och -måleri, väggbyggande, uppsättning av lysrör, flytt och så vidare…

Planen för säsongen som gick var att täta motorläckaget, men också byta elsystem och fixa en fusklagning i Novans golv. Av de senare två punkterna på To do-listan blev det tyvärr ingenting gjort.

På bonussidan ska sägas att jag och svågern kom igång med Locost-bygget under meksäsongen som gick. Inte illa!

Men, men. Förutom att påbörja byggandet av Super Seven-kopian såg jag över V8:ans läckage och bytte oljekyl till växellådan mot en variant som ska kyla bättre (platt version framför ordinarie motorkylare).

Vidare bytte jag även packningar till ventilkåporna, och ersatte de gamla ventilkåpeskruvarna mot mer sturska varianter som håller fast kåporna mer stabilt.

Det blev även en ny lösning för den övre kylslangen. Den gamla slangen var nämligen dålig då den var krökt uppåt vilket kunde bidra till att en luftficka kunde bildas i toppen av slangen. Jag notera även att den trycksatta hydraulslangen från styrservopumpen till styrservo hade gnussat en del mot bärarmen, så en fick bytas (och utrustas med ett skyddshölje från Hydroscand).

Jag hann även med en rackarns massa annat småplock som nya hjul och stötdämpare fram. Samt alla de där grejerna som saknas namn, förstås.

Share