Rent av tappat bort den? Muttra inte, här finns det hjälp att få.

Ja, inte sällan saknar vi en skruv eller två. Tum-storlek, förstås. Det kan även vara trevligt med en shimsbricka som är exakt en tum tjock, varken mer eller mindre.

Ibland är det väldigt enkelt att lösa sådana här problem, till exempel genom att man har tillgång till en svarv (och kan traktera den alternativt har en vän som kan). Ta en vanlig rundstång, gänga den i båda ändar och använd mutter: Så slipper du leta efter den där jättelååånga skruven som ska hålla fast generatorn.

Ibland är livet dock inte fullt så enkelt. Det blir till att köpa en skruv, eller vad för typ av skruv eller mutter det nu kan tänkas handla om.

Men var vänder man sig? Vad hette den där välsorterade skruvbutiken nu igen, och var låg den?

Här har du några företag att välja bland: Sifvert Skruv AB i Stockholm, Axel Starck Maskinaffär AB i Trollhättan, Swebolt AB i Jäkobsberg, Stockholms Skruvcentral AB i Åkersberga, Insede i Kungsör, Bultjätten AB i Solna, RM Import AB i Vinslöv och Nordic Fastening Group AB i Kungälv.

Sedan har vi förstås Lantmännen Maskin på webben, och där huserar även flera av redan nämna butiker också. Och på tal om just Lantmännen finns det också många serviceverkstäder, till exempel för John Deere, som har en trevlig skruvsortiment i tum.

OM du nu inte är mätt på skruvar, lägg ordet “fästelement” på minnet. Det är vad proffsen själva lite slarvigt rent övergripande kallar allt från skruvar och muttrar till brickor och bultar. “fästelement tum” ger alltså rätt så bra svarsresultat i Google om ovan tips inte räcker till.

Share