Firestone, däckfabrikanten som en gång i tiden hade en rätt komplex relation till radialdäck (minns problemen med Firestone 500-däcken under 70-talet), har nu släppt ett av sina mest klassiska diagonaldäck i uppdaterad version. Ja, som radialdäck, med de betydligt bättre vägegenskaper som just detta modernare däck ger.

Jag pratar om Firestones Wide Oval-modell, ett gummi som släpptes som diggis under sent 60-tal och som allt sedan dess (50 år!) har varit en favorit bland främst muskelbilsfolket.

Firestones klassiska däck tillverkas och säljs numera på licens av företaget Coker Tire, så det är väl denna däckfabrikant vi får tacka för initiativet och inte Firestone själva. Vi som gärna vill ha det klassiska däckmönstret och den fina röda linjen längst med däcksidan. Eller den klassiska däcktexten “Wide Oval”. Detta utan att vi för den saken skull har lust att halka runt på vägen som en skadeskjuten kråka.

Nu ska och kan du inte sova bakom ratten med radialdäck på, men ibland kan det vara trevligt att kroma vänster armbåge om än för en kort stund.

Share