När andra samlar på aluminiumfälgar så… Gör jag samma sak, fast stålfälgar!

Det hela började med att jag kände för smalare bakdäck. Snyggare och smärtare linjer, samt en mer symmetrisk bilprofil bakifrån var tanken. Samtidigt ville jag inte (då som nu) kränga av de gamla däcken från de existerande fälgarna. Det är ju bara bra med två uppsättningar hjul så att man kan byta när man känner för det…

Jag drog mig till minnes hur klurigt det var att hitta stålfälgar förra gången jag var sugen, och fick erfara att läget var likdant denna gång. Ja, om man inte har obegränsat med pengar vill säga.

Efter diverse letande i Facebookgrupper samt bland vänner och bekanta så uppdagades så plötsligt fyra plåtfälgar. När de anlände via Bussgods från Norrland visade det sig dock att fälgarna var av typen Rallye, inte vanliga hederliga plåtisar. Då jag redan tittat på samma fälgtyp hos en bekant som också förväxlat fälgarna blev jag initialt lite sur.

Samtidigt ska det sägas att två av dem var helt oanvända, och två av dem var bara lätt brukade. Då nya Rallye-fälgar i samma dimension kostar 2 000 styck (sjukt, jag vet) och jag fick alla fyra för just 2 000 spänn så tinade jag snart upp.

Sedan hittade jag polarens Nova (bild nedan) och insåg att jag hade gjort ett bra köp… Fan va bra fälgarna sitter på bilfan!

Det är för övrigt så där min Nova kommer att se ut efter hjulbytet (navkapslar inköpta). Ja, förutom att jag kommer att vända däcktexten inåt på mina, och Novan är svart.

Black is the new black.

2016-08-03-tva-uppsattningar-stalisar

Share